Romeinse maaltijd

Romeinse maaltijd

Op vrijdag 10 mei hebben de leerkrachten Latijn van het tweede jaar een heus Romeins feestmaal voorbereid en de leerlingen mochten zelf ook een handje helpen.

Wij begonnen de dag met een quiz over eten uit het Romeinse Rijk. Daarna gingen we zelf aan de slag en maakten we allerhande specialiteiten zoals kruidenkaas met honing, gekookte eieren met pijnboompitten en een komkommersalade.

Tijdens de middagpauze gingen we naar een lokaal waar een heel buffet op ons wachtte met onze eigen bereidingen en veel gedroogde vruchten, gehaktballen, platte broden … Alles werd opgepeuzeld en iedereen vertrok met een goed gevulde maag.

Tot slot werd er nog een prijs uitgereikt aan de best verklede leerling.

Voor mij was het zeker een geslaagde dag!

Thijs Dejagere (II.2)

Comments are closed.