De ziel van een school wordt bepaald door de mensen die er rondlopen.

Het zijn onze leerkrachten, de leerlingen en hun ouders die onze school uniek maken.

Ben je toch benieuwd naar wat wij verder nog te bieden hebben? Neem hieronder dan gerust een kijkje naar onze publiekstrekkers.

Grote sporthal

De voorbije jaren hebben wij als school sterk geïnvesteerd in onze sportinfrastructuur. Daardoor kunnen wij met trots onze nieuwbouwsporthal aanbieden. Deze grote, moderne sporthal zal de uitvalsbasis zijn voor de lessen lichamelijke opvoeding, maar ook voor vele sportieve activiteiten en initiatieven die doorheen het jaar georganiseerd worden. Zo heb je op onze school de kans om aan middagsport te doen, dansles te volgen, sportcompetities met andere klassen te spelen… kortom een sportieve droom die uitkomt.

Middagactiviteiten

Tijdens de middagpauze, van 12:05 tot 13:15, kunnen de leerlingen deelnemen aan tal van creatieve, sportieve of ontspannende activiteiten. Dit bevordert de productiviteit en is gewoon heel erg leuk. De leerlingen kunnen zich elke dag inschrijven voor een van onderstaande, begeleide activiteiten.

• stille studie (alvast je toetsen en taken voor de volgende dag voorbereiden)
  • OLC (in stilte studeren in het open leercentrum, met of zonder computer)
  • sport
  • tafeltennis
  • dans
  • vrij computergebruik
  • film
  • workshops programmeren
  • koorrepetitie
  • toneelrepetitie
  • praatstudie
  • fietsatelier
  • bibliotheek
  • creatief met techniek
  • leerlingenband

Open leercentrum (OLC)

Het Open Leercentrum (OLC) is een rustige werkruimte waar leerlingen tijdens hun vrije momenten kunnen studeren en taken maken. Het OLC bevat een mediatheek van 38 computers en een grote printer voor de leerlingen. Er is altijd toezicht en bij problemen met Smartschool, reservaties, USB-sticks… zal de aanwezige IT’er de leerlingen ter plekke verderhelpen.

Het OLC dient ook om leerlingen die thuis geen computer of printer hebben de kans te geven hun taken te maken en af te drukken. Zij kunnen hier elke dag op hun vrije momenten gebruik van maken, van 07:45 tot 16:00 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op woensdag sluit het OLC om 13:00 u.

Jaarlijks goede doel

Elk jaar zetten leerlingen en leerkrachten in het Virga Jessecollege zich in voor een goed doel. In het kader van de Warmste Week van Studio Brussel gaan zij samen op pad om geld in te zamelen en zetten hiervoor de meest creatieve acties op poten. Spooktochten, wafelverkoop, loterijspelletjes, veilingen…: geen idee is te gek..

In het schooljaar 2017-2018 steunen wij Assjette, een vzw die jongeren en volwassenen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis) begeleidt en helpt in tewerkstelling. Klik hier voor meer informatie.

Leerlingentheater

Voor velen is het een droom om als acteur of actrice op de planken van een schouwburg te staan. In het Virga Jessecollege kan die droom uitkomen!

Tijdens de middagactiviteit expressie kunnen leerlingen van het eerste tot en met het zesde jaar zich inleven in verhalen en personages. Ze leren improviseren, verzinnen knotsgekke verhalen of verrassen hun medeleerlingen met toffe filmpjes.

In de afgelopen jaren hebben al honderden leerlingen als zanger, acteur of decorbouwer deelgenomen aan één van onze schoolmusicals. Zij maken voor altijd deel uit van onze gezellige, grappige en getikte theaterfamilie.

Leerlingenkoor

Zing jij zowel de grootste hits als de mooiste klassiekers uit volle borst mee? Beginnen de vogeltjes spontaan te fluiten als jouw stem door de bossen galmt? Dan is ons schoolkoor beslist iets voor jou!

In september houden we audities voor iedereen die zijn passie voor zang wil delen met lotgenoten. Als je slaagt, word je ingedeeld bij de hoge, lage of middenstem. De repetities gaan door tijdens de middagspeeltijd.

Het repertoire van het koor bestaat zowel uit rustige, ingetogen nummers als uit hedendaagse popsongs. Kortom, voor ieder wat wils!

Doorheen het jaar staat er af en toe ook een buitenschoolse activiteit op de planning. Op een koordag of –weekend leer je elkaar beter kennen en is er meer tijd om samen te repeteren. Aan het einde van elk schooljaar houden we een groot concert waarop ook je ouders, vrienden en familie hartelijk welkom zijn.

Verbredingstrajecten

Heb je een uitdaging nodig? Gaat de leerstof niet snel genoeg en verveel je je soms op de schoolbanken? Elk jaar bieden we enkele verbredingstrajecten aan voor leerlingen met leerruimte.

Dit jaar bieden wij Spaans, Chinees en Ondernemingszin aan. Andere opties in samenspraak met de leerling zijn vaak ook mogelijk. Wij verwelkomen graag alle creatieve en gemotiveerde wensen.