Onze school

Onze school

De ziel van een school wordt bepaald door de mensen die er rondlopen.

Het zijn de personeelsleden, de leerlingen en hun ouders die onze school uniek maken.

Ben je benieuwd naar wat wij zoal te bieden hebben?

 

Grote sporthal - Campus Guffenslaan

De voorbije jaren hebben wij als school sterk geïnvesteerd in onze sportinfrastructuur. Daardoor kunnen wij met trots onze nieuwbouwsporthal aanbieden. Deze grote, moderne sporthal zal de uitvalsbasis zijn voor de lessen lichamelijke opvoeding, maar ook voor vele sportieve activiteiten en initiatieven die doorheen het jaar georganiseerd worden. Zo heb je op onze school de kans om aan middagsport te doen, dansles te volgen, sportcompetities met andere klassen te spelen... kortom een sportieve droom die uitkomt.

Open leercentrum (OLC)

  Het Open Leercentrum (OLC) is een rustige werkruimte op beide campussen waar leerlingen tijdens hun vrije momenten kunnen studeren en taken maken. Het OLC bevat een mediatheek van meer dan 30 computers en een printer waarvan de leerlingen gebruik kunnen maken. Het OLC is beschikbaar om op vrije momenten te studeren of aan schoolopdrachten te werken, steeds onder toezicht van een leerkracht.

Het OLC dient ook om leerlingen die thuis geen computer of printer hebben de kans te geven hun taken te maken en af te drukken.

Het goede doel

Elk jaar zet iedereen in het Virga Jessecollege zich in voor een goed doel. In het kader van de Warmste Week van Studio Brussel gaan leerlingen en leerkrachten samen aan het werk om geld in te zamelen, waarvoor zij de meest creatieve acties op poten zetten. Spooktochten, wafelverkoop, loterijspelletjes, veilingen,...: geen idee is te gek.

In het schooljaar 2022-2023 steunen wij kichechetrust, een kleinschalige organisatie die in Kenia ijvert voor duurzaam natuurbehoud terwijl de welvaart van de lokale gemeenschap erop vooruit gaat op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs.

 Klik hier voor meer informatie.

 

Leerlingenkoor

Zing jij zowel de grootste hits als de mooiste klassiekers uit volle borst mee? Beginnen de vogeltjes spontaan te fluiten als jouw stem door de bossen galmt? Dan is ons schoolkoor beslist iets voor jou!

In september houden we audities voor iedereen die zijn passie voor zang wil delen met lotgenoten. Als je slaagt, word je ingedeeld bij de hoge, lage of middenstem. De repetities gaan door tijdens de middagspeeltijd.

Het repertoire van het koor bestaat zowel uit rustige, ingetogen nummers als uit hedendaagse popsongs. Kortom, voor ieder wat wils!

Doorheen het jaar staat er af en toe ook een buitenschoolse activiteit op de planning. Op een koordag of –weekend leer je elkaar beter kennen en is er meer tijd om samen te repeteren. Aan het einde van elk schooljaar houden we immers een groot concert waarop ook je ouders, vrienden en familie hartelijk welkom zijn.