19-20/10/2018: Weekend Brussel met de vijfdejaars van het seminarie kunstproject

19-20/10/2018: Weekend Brussel met de vijfdejaars van het seminarie kunstproject

Vrijdag 19 oktober vertrokken we vol enthousiasme na school met de vijfdejaars van het seminarie kunstproject naar Brussel. Na iets meer dan een uur kwamen we met de trein aan in het station van Brussel. Er stond meteen een tafel voor ons klaar in een lunchbar niet ver van het station, die speciaal voor ons wat langer openbleef. Met onze buikjes vol wandelden we naar ons hotel. We kregen even de tijd om ons op te frissen in onze mooie kamers

Vervolgens leidden mevrouw Soenen en mevrouw Leten ons door de stad voor een interessante street art route waarbij we ook voorbij Manneken Pis, de Grote Markt, de kathedraal, de Vismarkt, … kwamen. Daarna gingen we gezellig met ons allen iets drinken in La Becasse, een authentieke brasserie in Brussel. Na een vermoeiende, maar ook leuke dag keerden we terug naar het hotel om in ons bedje te kruipen.

De volgende dag begon met een lekker ontbijtje in het hotel. In de voormiddag bezochten we het museum van Schone Kunsten, waar we een rondleiding kregen van mevrouw Soenen. Daarna kregen we een creatieve opdracht in het Fin de Siècle museum. En na een korte inleiding bezochten we ook op eigen tempo het Magritte museum. De namiddag werd gevuld met een fotospel doorheen heel Brussel. Tenslotte zat het leuke weekend er al weer op en vertrokken we naar het station om terug naar Hasselt te gaan. Het was een leerrijk en amusant weekend waar we ook elkaar beter hebben leren kennen.

Fleur Maes – V05

 

 

Comments are closed.