18/10/2018: YOUCA-dag 2018

18/10/2018: YOUCA-dag 2018

Op 18 oktober werkten 15000 jongeren een dag om geld voor het goede doel in te zamelen.

Hun doel is impact teweegbrengen op de vooruitzichten van jongeren in Nuvea Prosperina in de achtergestelde wijken van Ecuador.

Mauritz, Jules en Rik hielpen mee aan dit project door in Boomgaard Appeltans te werken voor één dag. Ze waren met zijn drieën om onkruid te trekken en bomen te planten. Ze werkten van negen tot vier om gekweekte bomen klaar te maken voor het transport naar landen zoals Duitsland, Rusland, Kazachstan, Siberië, ….

Marieke en Emma hielpen ook mee door te solliciteren voor een job bij het gemeentehuis. Marieke mocht een wedstrijd organiseren voor de dag van de jeugdbeweging, wat een leuke uitdaging was omdat ze zelf ook bij de jeugdbeweging zit en dus mee kan doen. Emma daarentegen mocht op de toeristische dienst in Hasselt helpen met toeristen te informeren en rondleidingen te geven. Beide vonden de Youca-dag een goed idee en raden andere scholen zeker aan om mee te doen met deze actie.

Andere leerlingen werkten in restaurants, cafés en nog veel meer. Martijn had dit al vaker gedaan en vond het een leuke ervaring om dit ook eens voor een andere reden te doen.

Alle leerlingen vonden dit een super project en willen volgend jaar zeker opnieuw deelnemen.

Comments are closed.