23 en 24 januari 2020: Auteur in de klas voor onze derdejaars – Herman Van Campenhout

23 en 24 januari 2020: Auteur in de klas voor onze derdejaars – Herman Van Campenhout

Op 23 en 24 januari bezocht jeugdauteur Herman Van Campenhout onze school om onze derdejaars warm te maken voor het lezen van verhalen. Om zijn komst voor te bereiden, hadden alle leerlingen minstens één boek van zijn hand gelezen en werkten ze in de les Nederlands rond zijn verhalen. Omdat de meeste jongeren Hermans boeken best wel leuk vinden om te lezen, waren de verwachtingen hooggespannen.

Die verwachtingen werden door Herman moeiteloos ingelost. Hij wist de leerlingen tijdens zijn lezingen te boeien met zijn verhalen én door zijn uitmuntende vertelkunsten. Zo leerden de leerlingen onder andere hoe een boek tot stand komt, waar inspiratie vandaan komt, hoeveel een schrijver verdient met het schrijven van een boek of wat er nu precies echt gebeurd is in een waargebeurd verhaal.

Tot volgend jaar, Herman!

Comments are closed.