7/09/2018 – Klasdag 1e jaar

7/09/2018 – Klasdag 1e jaar

Zoals elk jaar organiseerden de leerkrachten van onze school op de eerste vrijdag van het nieuwe schooljaar een klasdag. De bedoeling is om elkaar beter te leren kennen op een aangename manier.

Wij trokken met 4 klassen van het eerste jaar naar het blotevoetenpad in Lieteberg, Zutendaal. De plek is een voormalige kiezel- en zandgroeve en vormt nu één van de toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. We wandelden meer dan 2 km over steen, houtsnippers, keien, dennennaalden, … ook waadden we door water dat door het goede weer van de afgelopen weken niet te hoog stond. En dat allemaal op blote voeten. Je wordt hier één met de natuur en moet elkaar soms letterlijk een handje toesteken. Tijdens onze wandeling kwam de zon uit! Weg wolken, weg miezerregen, weg grijze dag!

Na dit avontuur aten we onze picknick op in de tuin van de cafetaria en daarna vertrokken we met de bus terug naar Hasselt, naar het Kapermolenpark.

Daar deden we een groot spel waar de klassen het tegen elkaar moesten opnemen. De leerlingen voerden om ter eerst of om ter best proeven uit vb. een opgeblazen ballon tussen elkaar laten kapot springen, zo vlug mogelijk twee verschillende schoenen aandoen, … Tussendoor moesten ze rebussen, woordzoekers, sudoku’s, … oplossen en naar het bos rennen om er antwoorden –die ophingen aan bomen- te zoeken voor een groot kruiswoordraadsel. Het was spannend en nogal moeilijk! De titularissen hielpen hier en daar daarom een beetje mee waardoor een winnaar aanduiden niet gemakkelijk was! Omdat elke klas zo goed zijn best had gedaan, kreeg dan ook iedereen een lekkere prijs!

Om 15.20 u wandelden we tevreden terug naar school. Onze eerste schoolweek zat erop … ik was er niet kwaad van!

 

Mimi Beliën

Comments are closed.