05/02/2018: Excursie aardrijkskunde – landschapsvorming en rivierwerking, zesdejaars

05/02/2018: Excursie aardrijkskunde – landschapsvorming en rivierwerking, zesdejaars

Op maandag 5 februari stond er voor de zesdejaars van alle richtingen zonder de component wetenschappen ASO een excursie aardrijkskunde op het programma. Het was bang afwachten of het weer spelbreker zou zijn. Gelukkig zorgden de weergoden voor een koude maar droge dag met een aanzienlijke dosis zonnestralen.

In de voormiddag maakten de leerlingen kennis met het landschap van Vochtig- en Droog-Haspengouw. Aan de abdij van Colen in Kerniel (Borgloon) konden de leerlingen het landschap van Vochtig-Haspengouw aanschouwen; de tweede stop in Millen (Riemst) gaf een beeld van Droog-Haspengouw.

Daarna zette de bus zijn reis verder richting de waterval van Coo (Stavelot). Hier maakten de leerlingen kennis met de rivier de Amblève en zijn verlaten meander die nu dienst doet als opvangbekken voor een waterkrachtcentrale. Uiteraard mocht een foto aan de alom bekende waterval niet ontbreken.

Na een deugddoende middagpauze in Coo trokken we verder richting het Ardens plateau. In het dorpje Vert Buisson trokken we onze wandelschoenen aan en daalden we te voet af in het riviervalleitje van de Ninglinspo. Een actieve wandeling waarbij we onderweg de oudste gesteenten van Belgïe tegenkwamen en zagen hoeveel erosie zo’n klein riviertje kan veroorzaken. Door de vriestemperaturen waren sommige delen van het wandelpad glad en  glibberig maar gelukkig is iedereen zonder kleerscheuren aan de finish geraakt in Nonceveux, daar waar de Ninglinspo uitmondt in de Amblève.

Enkele indrukken:

Comments are closed.