Olympiades wetenschappen en wiskunde een kort verslag

Olympiades wetenschappen en wiskunde een kort verslag

Biologie Olympiade 2017-2018

Op 31 januari vond de eerste ronde van de Vlaamse Biologie Olympiade plaats. Achttien leerlingen van de 3de graad van het Virga Jessecollege namen hieraan deel. Eén leerlingen uit onze school behaalde een score hoger dan de cesuur, die dit jaar vastgelegd was op 80% (Willem met 89 %).  Hij mag deelnemen aan de tweede ronde die jammer genoeg samen valt met de Olympiade van wiskunde.

 

Chemie Olympiade 2017-2018

Op 15 november 2017 vond de eerste ronde van de Vlaamse Chemie Olympiade plaats. 3219 Vlaamse leerlingen namen hieraan deel, waaronder ook twintig leerlingen van de 3de graad van het Virga Jessecollege. Twee leerlingen uit onze school behaalden een score hoger dan de cesuur van 69% (Willem met 92% en Tim met 76%). Dankzij deze hoge score mochten ze deelnemen aan de tweede ronde op 28 februari (resultaten nog niet gekend).

De gemiddelde score die behaald werd door alle deelnemers over heel Vlaanderen was 48.62%. Willem en Tim hebben dus een prachtige prestatie neergezet!

Beide leerlingen kregen ook de kans deel te nemen aan de DOE-chemie activiteit van het KVCV (Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging). Zo kwamen ze eens op een intensere manier met chemie in contact. Willem en Tim kregen de mogelijkheid om in een heus chemie laboratorium enkele experimenten uit te voeren, onder deskundige begeleiding van experten in het vakgebied.

Fysica Olympiade 2017-2018

Op 24 januari en 21 februari vond de eerste en tweede ronde van de Vlaamse Fysica Olympiade plaats. Eén leerling uit onze school behaalde na de tweede ronde een resultaat van 77%, alweer Willem! Hij mag naar de finale van de fysica-olympiade!

Wiskunde Olympiade 2017-2018

Op 17 januari 2018 vond de eerste ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade plaats. 13.054 Vlaamse leerlingen namen hieraan deel, waaronder ook 41 leerlingen van de 3de graad van het Virga Jessecollege. Één leerling behaalde een score die hoger was dan de cesuur van 106 en behoorde tot de 10% besten. Willem scoorde 127 punten en gaat door naar de tweede ronde op 7 maart. Voor Willem wordt het nu kiezen tussen biologie of wiskunde in de tweede ronde.

In de tweede graad namen aan de Junior Wiskunde Olympiade dit schooljaar 13601 leerlingen deel, waarvan 20 leerlingen van het Virga Jessecollege. Drie leerlingen mogen verder gaan: Sander, Louis en Li. We wensen hen alvast veel succes!

Comments are closed.